Главичката на прасенцето се измива и почиства, слага се в тенджера със студена вода.
Прибавят се подправките и се вари, докато месото започне да се отделя от костите.
За да се желира добре пачата, водата, в която е вряло месото, трябва да остане не повече от 400 мл.
Бульонът се прецежда, застройва се с разбития жълтък, прибавя се счукания чесън и се оставя настрана.
Отрязват се ушите и се нарязват на ситно.
В не голяма купа се нареждат на дъното срязаното сварено яйце, краставичката и моркова (от туршия), а върху тях се слага нарязаното месо.
С лъжица се налива по-малко от бульона, за да не изплуват нарязаните зеленчуци.
Когато се сипе всичкия бульон, се покрива с фолио и се оставя на студено да се стегне пачата.
Преди да се сервира, за минутка се потапя купата в топла вода, обръща се върху подходяща чиния украсява се отстрани с туршия и се поднася на масата.