Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пелмени

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:руска кухня, ОНД
Кулинар:
Рейтинг: 2.3
(базиран на 4 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Смесете 1/3 чаена чаша вода с млякото и солта. Изсипете брашното върху масата и направете дълбоко кладенче
  • 2 Постепенно прибавяйте млякото и водата. Замесете тесто, като накрая сложете олиото
  • 3 Разточете тестото много тънко. С помощта на чаша или формичка изрежете кръгчета
  • 4 Върху всяко пелменче сложете малко пълнеж
  • 5 Можете да гоприготвите от равни части свинска и телешка кайма, приготвена със сол, черен пипер и лук
  • 6 Краищата на мини питката защипете, така че да се получи полумесец
  • 7 В алуминиева тенджера кипнете подсолена вода и започнете да пускате пелмените в нея
  • 8 Когато изплуват на повърхността, ги извадете
  • 9 Поднесете ги веднага с масло, оцет, сметана или горчица.
Подобни рецепти от форума
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
Резултати | Архив
Анкета
Този Великден обещавам да не прекалям с... 1
  "Разумният човек адаптира себе си към света. Неразумният постоянно се опитва да адаптира света към себе си. Следователно,...
  • Класически козунак
  • Козунаци и лалета
  • Виолетово вдъхновение
  • Голямото печене на козунаци започна
  • Някой иска ли бисквитка :)
Отиват две баби на гости на трета. Направила кафе домакинята, почерпила ги със сладки. Поседяли час, два и си тръгнали. На половината...