Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пелмени

1
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:руска кухня, ОНД
Кулинар:
Рейтинг: 2.3
(базиран на 4 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Смесете 1/3 чаена чаша вода с млякото и солта. Изсипете брашното върху масата и направете дълбоко кладенче
  • 2 Постепенно прибавяйте млякото и водата. Замесете тесто, като накрая сложете олиото
  • 3 Разточете тестото много тънко. С помощта на чаша или формичка изрежете кръгчета
  • 4 Върху всяко пелменче сложете малко пълнеж
  • 5 Можете да гоприготвите от равни части свинска и телешка кайма, приготвена със сол, черен пипер и лук
  • 6 Краищата на мини питката защипете, така че да се получи полумесец
  • 7 В алуминиева тенджера кипнете подсолена вода и започнете да пускате пелмените в нея
  • 8 Когато изплуват на повърхността, ги извадете
  • 9 Поднесете ги веднага с масло, оцет, сметана или горчица.
Подобни рецепти от форума
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Божидар Барев
22.02.2015 | 14:10
Яйцето кога се слага?
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Сангрия
    < 10 м.
  • Бисквитена торта (Люба)
    20 мин.
  • Панини с пилешко и патладжан
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Започнахте ли с вталяването за лятото?
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Солено кексче за закуска? Съгласни сте, нали?
  • Това се казва пролет в чинията!
  • Не са ли самото съвършенство?
  • Не е нужно да сме специалисти в сладкарството, за да си направим вкусен десерт :)
  • И най-простичкият крем става супер десерт, ако го аранжираме подобаващо :)
-Ооо, колко си отслабнала! Нова диета ли спазваш?    -Да, моркови, цвекло, картофи...   -А варени, печени, как ги...