Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пелмени

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:руска кухня, ОНД
Кулинар:
Рейтинг: 2.3
(базиран на 4 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Смесете 1/3 чаена чаша вода с млякото и солта. Изсипете брашното върху масата и направете дълбоко кладенче
  • 2 Постепенно прибавяйте млякото и водата. Замесете тесто, като накрая сложете олиото
  • 3 Разточете тестото много тънко. С помощта на чаша или формичка изрежете кръгчета
  • 4 Върху всяко пелменче сложете малко пълнеж
  • 5 Можете да гоприготвите от равни части свинска и телешка кайма, приготвена със сол, черен пипер и лук
  • 6 Краищата на мини питката защипете, така че да се получи полумесец
  • 7 В алуминиева тенджера кипнете подсолена вода и започнете да пускате пелмените в нея
  • 8 Когато изплуват на повърхността, ги извадете
  • 9 Поднесете ги веднага с масло, оцет, сметана или горчица.
Подобни рецепти от форума
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем супа от извара
    15 мин.
  • Сандвич с месо и авокадо
    20 мин.
  • Млечен десерт с карамелизирани ябълки
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Кой е любимият ви есенен плод?
"Не зная с какви оръжия ще се води Третата световна война, но Четвъртата световна война ще се води с пръчки и камъни." Алберт Айнщайн
  • Морковена торта - подходяща за делник и празник :)
  • Уникално красива есен с много вкусни ябълки
  • Спанак в чинията = здраве за тялото :)
  • Ако искате свежест в чинията си, изберете лимоновия сладкиш!
  • Страхотното цвекло е винаги вкусно - особено като разядка :)
Двама пият на бара и си говорят: - Ти от кой град си? - От Бургас. - И аз съм от Бургас, давай да пием за това! - Давай! Пийнали. - А...