Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пелмени

1
Пелмени
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:руска кухня, ОНД
Кулинар:
Рейтинг: 2.3
(базиран на 4 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Смесете 1/3 чаена чаша вода с млякото и солта. Изсипете брашното върху масата и направете дълбоко кладенче.

  • 2

    Постепенно прибавяйте млякото водата постепенно, сложете и яйцето. Замесете тесто, като накрая сложете олиото.

  • 3

    Разточете тестото много тънко. С помощта на чаша или формичка, изрежете кръгчета.

  • 4

    Върху всяко пелменче сложете малко пълнеж.

  • 5

    *Можете да го приготвите от равни части свинска и телешка кайма, овкусена със сол, черен пипер и лук.

  • 6

    Краищата на "мини питката" защипете, така че да се получи полумесец.

  • 7

    В алуминиева тенджера кипнете подсолена вода и започнете да пускате пелмените в нея. Когато изплуват на повърхността, ги извадете.

  • 8

    Поднесете ги веднага с масло, оцет, сметана или горчица.

Подобни рецепти от форума
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Божидар Барев
22.02.2015 | 14:10
Яйцето кога се слага?
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Цикория с гъби
    15 мин.
  • Шоколадов кекс с червено вино
    50 мин.
  • Ароматна сьомга с 2 гарнитури
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какъв вид месо обичате най-много да си хапвате?
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Чийзкейкът ни е сред любимите десерти!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Кой иска едно парче?
  • Сладкишът със сладко и стъргано тесто на баба
  • Хапнете си един бонбон и се усмихнете :)
Блондинка държи главата си над включена печка. Приятелката й я пита: - Защо си се навела над тази печка? - Защото бях посъветвана да...