Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Перфектният паниран кашкавал!

по статията работи: | 24 ноември 2015 Прочитания: 15479
Kойто НИКОГА не се разтича
Перфектният паниран кашкавал!
Източник: Симона Иванова

Паниран кашкавал - едно класическо, но сякаш позабравено много вкусно предястие. Вие обичате ли го?

 

Напоследък любимият ни паниран кашкавал се е трансформирал в кашкавалени хапки, които най-често си поръчваме като мезе в заведенията.

 

И някак сме отвикнали да си го правим вкъщи. Дали заради високата цена на кашкавала, дали заради притеснението, че може да не се получи, или заради факта, че много цапа, панираният кашкавал определено не е ястие, което приготвяме всяка вечер вкъщи.

 

Ние сме ви подбрали един хитър трик, с който кашкавалът никога вече няма да се разтича в тигана и винаги (абсолютно винаги!) ще се получава перфектно!

 

Сигурни сме, че сте чували всички онези съвети, които ви дават майки, баби, съседки, на които винаги им се получава... "Дръжте кашкавала няколко часа във фризер", "използвайте само еди-какъв си кашкавал", "направете еди-каква си панировка" и т.н.

 

Ние имаме за вас само един съвет и с него няма начин да сбъркате - кашкавалът винаги ще се получава и никога няма да се разтича.

 

Освен това не се налага да топите в 3-4 чинии - яйце, брашно, пак яйце, галета, което да изцапа цялата кухня около вас.

 

Е, да не губим повече време, ще издадем малкия трик. Тайният ви коз в играта с панирания кашкавал са корите за баница.

 

На някои може би им звучи странно, други са го чували, но още не са опитали, трети - вече правят само по този начин кашкавала.

 

Каква е уловката тук? Вместо да топим кашкавала в панировка, го увиваме в кора и топим само в яйце.

 

Така, кората го държи и той не се разтича в тигана. Освен това не се налага да бъркаме от яйце в брашно или от брашно в яйце.

 

За 2 порции:

 

- 300 г кашкавал, нарязан на парчета с дебелина 5 мм

- 3 кори за баница

- 2 яйца

- олио за пържене

 

Ако сте решили да правите паниран кашкавал, не забравяйте как да познаете кой кашкавал е качествен.

 

300 г кашкавал са около 6 правоъгълни парчета. Всяка кора трябва да срежете надве.

 

35806

 

Сложете парчето кашкавал по средата на кората. Завийте единия край, после другия и на руло (или на джобче).

 

35807

 

После джобчетата се потапят единствено и само в разито яйце и се пържат в загрято олио.

 

Кората държи много плътно кашкавала да не се разтича. От друга страна пък изобщо не пречи на дъвчащата, влакнеста консистенция на кашкавала, защото при хапване кората изобщо не се усеща.

 

* Припомнете си още как можете да си направите сами домашен кашкавал вкъщи

 

35809

 

Този метод е страхотен и за направата на панирано сирене. Там пък знаем, че проблема е в нарязването на равно парче, което да панираме. С корите няма да има никакъв проблем.

 

И още едно чудесно предимство - с този метод можете да приготвите пълнен паниран кашкавал, което си е истинско майсторство. Просто отрежете по-тънки парчета кашкавал, а между тях сложете шунка, домат или топено сирене. Отново увийте в кора и потопете в яйце. Резултатът ще смая всички на масата!

 

Убедете се сами в простотата на този уникален метод! 

Рейтинг: 4 / 5 , 190 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...