Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Петровски тиквеник

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Празник:Петровден
Сезон:лято
Кулинар:
Рейтинг: 4.3
(базиран на 8 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Настърганата тиква се задушава в малко мляко и мазнина
  • 2 Прибавят се захарта, счуканите орехи и канелата
  • 3 От брашното, маслото и затопленото мляко се замесва тесто,от което се разточват две дебели кори
  • 4 Първата от тях се слага в тава, намазана с мазнина и върху нея се изсипва изстиналата тиквена смес
  • 5 Отгоре се слага втората кора, надупчена с вилица на няколко места
  • 6 Пече се в умерена фурна
продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Солен кекс II
    30 мин.
  • Свеж полъх
    15 мин.
  • Чилакилес (Мексико)
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Животът е твърде кратък, за да го споделяте с личности, които сякаш изсмукват живеца от вас. Ако някой ви иска край себе си, ще...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...