Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Петровски тиквеник

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Празник:Петровден
Сезон:лято
Кулинар:
Рейтинг: 4.3
(базиран на 8 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Настърганата тиква се задушава в малко мляко и мазнина
  • 2 Прибавят се захарта, счуканите орехи и канелата
  • 3 От брашното, маслото и затопленото мляко се замесва тесто,от което се разточват две дебели кори
  • 4 Първата от тях се слага в тава, намазана с мазнина и върху нея се изсипва изстиналата тиквена смес
  • 5 Отгоре се слага втората кора, надупчена с вилица на няколко места
  • 6 Пече се в умерена фурна
продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Солен кекс II
    30 мин.
  • Свеж полъх
    15 мин.
  • Чилакилес (Мексико)
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Тази фокача е просто разкошна!
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...