Измийте и подсушете патицата.
В хаванче счукайте семената черен пипер и кориандър. Добавете розмарина, скилидките чесън и морската солта. Счукайте добре.
Пресипете в малка купичка и долейте зехтин. Намажете патицата с тази смес от поправки от вътрешната и външната й страна.
Напълнете патицата с почистените картофи и 3 ябълки. Зашийте добре.
Поставете патицата в тава без мазнина. Около нея нарежете на четвъртинки другите ябълки. Покрийте с алуминиево фолио.
Загрейте фурната до 180 С. Печете патицата около 1 час и 30 мин. Премахнете фолиото и допечете до образуване на кафява хрупкава коричка.
Украсете с пресен магданоз. Нарежете на порции и сервирайте ястието.
Приятен апетит :)