Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печена полента с пармезан

Печена полента с пармезан
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Сложете на котлона бульона и млякото. Когато леко започне да ври, добавете полентата (качамака) и започнете да бъркате. 

  • 2

    Оставете да се готви така 5 минути, като не спирате да бъркате. Свалете от котлона. Добавете 50 г настърган пармезан, маслото, лимоновия сок и италианската подправка. Разбъркайте много добре. 

  • 3

    Пригответе си голяма тава, застлана с хартия за печене. Изсипете вътре сместа и загладете добре. Оставете 10-тина минути да се охлади, после приберете в хладилника за още 1 час. 

  • 4

    След това нарежете на хапки. Напръскайте ги леко със спрей за готвене. Поръсете с още малко пармезан. Печете на 200 С около 15-тина минути. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Сиропиран много портокалов сладкиш
    30 мин.
  • Пица с блат от макарони
    30 мин.
  • Салата от броколи, семки и стафиди
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Тази фокача е просто разкошна!
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...