Ако искате да станат вкусни и традиционно индийски, тогава обелете, нарежете картофите и ги сложете 1 ден, преди консумация, в съд с топла вода, малко куркума и сол и го оставете да кипнат. След 2-3 минути ги отцедете от водата и оставете да се охладят за цяла нощ.
Загрейте фурната на 200С, намазнете с 1 с.л. олио дъното на тава за печене и сложете тавата да се загрява във фурната.
Сложете останалата мазнина в купа, добавете джинджифила, чесъна, семената от копъра и кайен пипера (ако не разполагате с нето, тогава сложете лют червен пипер). Сложете студените картофи в тази смес и разбъркайте.
Сложете картофите в топлата тава и ги разбъркайте, за да се овалят в загрятото олио.
Печете за 30 минути, като на половината време ги обърнете, с помощта на шпатула.
Сервирайте със сос по желание.