Зелката се нарязва и се поставя в тенджера да ври с 1 чаша от зелевия сок.
Като поври около 20 минути, в зелето се прави кладенче и там се изсипва измитият ориз.
Оризът не трябва да докосва дъното на тенджерата, а под него трябва да има тънък слой зеле.
Отгоре се покрива с още от зелето и се оставя да ври на тих огън. Ако сметнете, че сокът е малко, долейте още.
Месото се реже на малки парченца и се пържи добре. Към него се добавя нарязаният на ситно лук, който не се пържи, а само се опарва при месото.
Когато оризът набъбне (не трябва да остава хрускав) и водата се е изпарила, се прибавят месото и подправките, и всичко се разбърква много добре.
Изсипва се в тава и се пече до зачервяване, като не се бърка. Може, като започне да се запича, само малко да се поразмести с решетъчна лъжица.