Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печено кисело зеле със свинско

6
Печено кисело зеле със свинско
Източник: Iliana Nikolova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Зелката се нарязва и се поставя в тенджера да ври с 1 чаша от зелевия сок.

  • 2

    Като поври около 20 минути, в зелето се прави кладенче и там се изсипва измитият ориз.

  • 3

    Оризът не трябва да докосва дъното на тенджерата, а под него трябва да има тънък слой зеле.

  • 4

    Отгоре се покрива с още от зелето и се оставя да ври на тих огън. Ако сметнете, че сокът е малко, долейте още.

  • 5

    Месото се реже на малки парченца и се пържи добре. Към него се добавя нарязаният на ситно лук, който не се пържи, а само се опарва при месото.

  • 6

    Когато оризът набъбне (не трябва да остава хрускав) и водата се е изпарила, се прибавят месото и подправките, и всичко се разбърква много добре.

  • 7

    Изсипва се в тава и се пече до зачервяване, като не се бърка. Може, като започне да се запича, само малко да се поразмести с решетъчна лъжица.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Galia Ivanova
17.04.2013 | 15:11
обожавам свинско със зеле и ще пробвам да го приготвя по тази рецепта
5
Martina Georgieva
27.02.2013 | 17:14
Отговор на коментар #4 от gabriela gabrielova:
без ориз не става хубаво
4
gabriela gabrielova
05.02.2013 | 10:12
Бих пробвала и аз с ориз.
3
тихомира илиева
04.02.2013 | 18:06
Аз съм опитвала и никак не е зле.
2
kalinka kalinkova
04.02.2013 | 13:22
С ориз не съм пробвала но ще опитам.
1
Лолита Набокова
04.02.2013 | 10:11
Това е една от любимите ми рецепти :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
Резултати | Архив
Анкета
Този Великден обещавам да не прекалям с... 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Козунаци и лалета
  • Мини кексче, направено с много любов :)
  • Не са ли очарователни?
  • Класически козунак
  • Тази снимка ще я оставим без коментар :D
Един дебеланко отишъл в специализиран център, за да отслабне. Лекарят го пита: - Започнали ли сте някаква диета?  - Да, започнах...