Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печено пиле

Печено пиле
Източник: Диляна Петрова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Охладеното пиле се разрязва на две и се слага в тава.

     

  • 2

    Сипва се вода и се добавя малко от маргарина на дъното на тавата.

  • 3

    Пилето се намазва с маргарин и се поръсва с черен пипер. Слага се сол на вкус.

  • 4

    Пече се на 180/200 С, като през 15-20 минути се вади от фурната, за да се залее със соса, който се е получил от пилето.

  • 5

    По този начин пилето се напоява и кожата му придобива златист цвят.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Тази фокача е просто разкошна!
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...