Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печено телешко с грозде и праскови

2
Печено телешко с грозде и праскови
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Поръсете месото със сол и пипер, намажете го с маслото и печете във фурна заедно с предварително почистените и нарязани зеленчуци и малко вода - около 1 и половина чаша при 200 С температура.

  • 2

    Щом месото започне да се запича, изсипете бялото вино. По време на печенето поливайте от време на време месото със соса и доливайте вода.

  • 3

    Извадете месото от тавата и го запазете топло.

  • 4

    За соса: Изсипете в тавата малко вода, после пасирайте соса. Срежете прасковите надве и отстранете костилките. Срежете гроздовите зърна надве и отстранете семките.

  • 5

    Добавете към соса прасковите и гроздето заедно със сметаната. Сгорещете соса, подправете го със сол и черен пипер и сервирайте отделно месото.

  • 6

    Поднесете със зелена салата.

  • 7

    Още интересни рецепти тук.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
poli asenova
13.09.2013 | 11:29
Много добра идея.
1
poli asenova
13.09.2013 | 11:29
Предпочитам телешкото месо.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусните чушки бюрек!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D