Нарежете пилето на парчета. Може да използвате и само бутчета, крилца или друга част от пилето.
Сложете в тава и овкусете със сол, пипер и останалите сухи подправки. Поръсете с царевичното нишесте, зехтина и пресовайте директно в тавата 2 скилидки чесън. Разбъркайте всичко много добре.
* Можете веднага да готвите пилето или да оставите за няколко часа да се маринова.
Сложете във фурната на 190 С за 20 минути.
Сложете в чопър галета (или сух хляб), останалия чесън, сол, пипер, зехтин и розмарин и пасирайте. Изсипете сместа в тава.
Смесете брашното с водата и разбъркайте добре - трябва да се получи гъста каша, в която да топите пилето.
* Количеството брашно и вода са ориентировъчни.
Когато извадите пилето от фурната, с щипка потапяйте всяко парче в брашнената каша, а после овалвайте добре в галетата. Слагайте парчетата отново в тава и върнете във фурната за още 40 минути.