Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печен боб с бекон

Печен боб с бекон
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Накиснете боба във вода за няколко часа или за през нощта. Сварете го в същата вода до омекване отцедете и запазете водата.  

  • 2

    Загрейте фурната на 165 С. Сложете боба в тава или касерола по следния начин – боба, отгоре парчета бекон и лук, трябва да го покрият.  

  • 3

    В тиган смесете меда, подправките, горчицата, пюрето и захарта. Оставете да кипне. Полейте боба с този сос. Добавете малко от водата, колкото да покрие ястието. Сложете алуминиево фолио.  

  • 4

    Печете за 3-4 часа в загрятата фурна, или до пълното омекване на боба. По средта на печене може да се наложи да добавите още от водата от варенето на боба, за да стабе сухо.  

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Салатата на леля
    < 10 м.
  • Макарони с шунка и сметана
    20 мин.
  • Kайзершмарн (палачинка по императорски)
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусните чушки бюрек!
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...