Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печен заек с гъбен сос

Печен заек с гъбен сос
Източник: Теменуга Желева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Заекът се овкусява със сол, пипер, натрошени бульони, червен пипер, подправка за месо (барбекю), чубрица и бира. Оставя се в маринатата за поне 2-3 часа. 

  • 2

    После се слага в намазнена тава заедно с маринатата. Отгоре също леко се залива с мазнина. Пече се 2 часа под фолио и после още малко без фолио. 

  • 3

    За гъбения сос: гъбите се нарязват на ситно и се слагат в тенджера, овкусяват се с пипер и сол, когато се запържат и си пуснат водичка, сосът се сгъстява с брашно. 

  • 4

    С този сос се залива готовия изпечен заек. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пълнени праскови с рибна салата
    < 10 м.
  • Сладка лазаня с вафли
    30 мин.
  • Пиле върху канапе от грис
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Тази фокача е просто разкошна!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D