Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печен свински врат - цяло парче

Печен свински врат - цяло парче
Източник: Симона Иванова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Месото се измива и подсушава. На няколко места се пробожда с нож и се залива със смес от соев сос и водка.

  • 2

    В малка купичка се разбъркват до еднородна смес 1 с.л. мед, 1 с.л. горчица и 1 с.л. зехтин. С тази смес се намазва парчето свинско.

  • 3

    Месото се увива в алуминиево фолио стегнато и престоява 12 часа с маринатата.

  • 4

    Маринованото парче месо се запържа в сух тиган (с незалепващо покритие) от всички страни за около 2 минути.

  • 5

    Разбъркват се по 1 с.л. мед и горчица до хомогенна смес, с която се намазва месото от всички страни. 

  • 6

    Върху голямо парче алуминиево фолио се разбъркват сухите подправки заедно с галетата. В тях се поставя свинското, като се овалва добре от всички страни.  Увива се стегнато във фолиото.

  • 7

    Месото, увито във фолиото, се поставя в тавата, в която ще се пече, като в нея се излива и бирата. Запича се за около 5 минути на силно загрята фурна (220 С).

  • 8

    След това температурата на фурната се намалява на 170 С и месото се пече около 2 часа.

    * При необходимост в тавата се допълва топла вода.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Ябълково вино
    < 10 м.
  • Фъстъчени бисквитки с шоколадов център
    30 мин.
  • Медени скариди върху салата
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...