Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пикантна лазаня Болонезе

21
Пикантна лазаня Болонезе
Източник: Ral R. Lechova
Добави в Моят Кулинар
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Загрейте малко зехтин (около 1 с.л.) в тигана и добавете лука и чесъна. След около минута сложете каймата и я разбийте на малки парченца. Сложете нарязания на ситно домат и консервата домати и разбъркайте.

  • 2

    Корите от лазаня сварете за 10-15 сек във вряла вода, за да омекнат. Започнете да редите лазанята, като варите леко корите, редите ги в тавата, отгоре заливате със соса и настъргвате обилно кашкавал. Най-отгоре на лазанята сложете кори и ги покрийте с кашкавал и пармезан.

  • 3

    Залейте с хладка вода - около 1/4 ч.ч. и сложете във фурната на 220 градуса, горно и долно печене с вентилатор. Печете около 20-30 минути. Приятен апетит!

продукти
6 с.л.вода
100 гр.кашкавал
1 щипкасол
1 щипкачили
1 щипкамащерка
1 щипкариган
1 щипкабосилек
1 бр.домати
150 гр.кайма
Коментари(21)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
21
Ral R. Lechova
03.10.2013 | 18:51
Да.За да може да се задуши добре лазанята и да не станат корите сухи и трошливи:)
20
SSS
15.08.2013 | 19:48
Като наредя всичките листове лазаня и плънката в тавата върху тях да заливам с вода така ли, че не разбрах... ???
19
gabriela gabrielova
18.04.2013 | 18:59
Отговор на коментар #15 от poli asenova:
Приготви го, няма да съжаляваш, вкусът му е невероятен.
18
gabriela gabrielova
18.04.2013 | 18:58
Пробвах това ястие, стана вкусно и рецептата е много добра за него.
17
kalinka kalinkova
17.04.2013 | 18:57
Ястието е страхотно, пробвайте го!
16
zvetanka ivanova
17.04.2013 | 11:38
Обичам лазаня и ще я направя по тази рецепта.
15
poli asenova
16.04.2013 | 21:51
Аз ще приготвя това ястие, добре изглежда.
14
тихомира илиева
16.04.2013 | 21:44
Може странно да звучи, но не съм опитвала лазаня.
13
Бела Дона
16.04.2013 | 09:10
Отговор на коментар #6 от Маргото:
и аз не съм приготвяла , защото не я обичам .
12
Бела Дона
16.04.2013 | 09:09
Лазанята никак не ми е по вкуса , но тази рецепта е много интересна.
11
gabriela gabrielova
15.04.2013 | 21:14
Това ще е вкусно ястие, хареса ми.
10
pepi damjnova
15.04.2013 | 20:39
Отговор на коментар #6 от Маргото:
И аз ще я приготвя само, че утре вечер.
9
pepi damjnova
15.04.2013 | 20:39
Как да не ти се дояде като я гледаш.
8
Ral R. Lechova
15.04.2013 | 17:46
Можете да разгледате рецепти и на страницата ми в FACEBOOK: https://www.facebook.com/pages/Devils-confectionery/247003692011994?fref=ts
7
Ral R. Lechova
15.04.2013 | 17:45
Благодаря за мненията!Дано ви хареса:)
6
Маргото
15.04.2013 | 16:45
Не съм приготвяла лазаня,но тази ми хареса много.
5
работната пчела
15.04.2013 | 16:30
оОО,Влюбих се в рецептата,довечера ще я приготвя!
4
Silviq Milenova
15.04.2013 | 16:24
много апетитно изглежда, никога не съм яла лазаня, но тази определено ме изкуши
3
Nina Stanislavova
15.04.2013 | 16:24
много вкусно изглежда
2
Desislava Stoyanova
15.04.2013 | 16:18
мале,изглежда божествено!!! :))
1
ана
15.04.2013 | 14:29
Изглежда супеер! Огладнях!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Омлет със задушени зеленчуци
    15 мин.
  • Свински шницел със сос
    40 мин.
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Еха, чудна идея за закуска
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...