Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пикантна патица

Пикантна патица
Източник: Thinkstock/Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Посолете патицата (предварително изчистена) отвън и отвътре. Отцедете крушите и кайсиите и напълнете патицата с тях.

  • 2

    Завържете краката и крилата й, поръсете я с червен пипер и мащерка. Сипете малко вода и гювеч или друг огнеупорен съд с капак и сложете патицата в него.

  • 3

    Печете 1 1/2 часа във фурна на 225 С. Нарежете готовата патица на порции, наредете ги в блюдо запазете топло.

  • 4

    Оберете мазнината от соса, долейте малко вода и кипнете. Сгъстете соса с брашното, подправете на вкус със сол и пипер и поднесете отделно.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Салата от печени пиперки
    15 мин.
  • Сладко-пикантно тако
    20 мин.
  • Кисело мляко с бисквити и сладко
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Тази фокача е просто разкошна!
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!