Пилешките бутчета се овалват в панировката (брашното, 1ч.л. сол, 1 ч.л. червен пипер и черен пипер). Месото се запържва от двете страни до златисто в тенджера със сгорещено олио. Изважда се и се оставя настрани.
В същата мазнина се запържват нарязаните кромид лук, чушки, гъби. Добавя се виното, нарязаните кисели краставички, настърганите домати, сол 1ч.л., захарта, червен пипер 1ч.л., чубрицата и чесъна.
По желание и лют червен пипер може да се добави.
На дъното на глинен гювеч се поставя половината зеленчукова смес. Върху нея се подреждат панираните пилешки бутчета, покриват се с останалата част от зеленчуците и се заливат с 1 ч.ч. топла вода.
Гювечът се затваря с капак и се поставя в студена фурна. Загрява се до 200 С за около 30-40 минути.
Пробвала съм тази рецепта и с добавка на бекон към 150 гр. също запържен, става хубава. Ястието е много ароматно и апетитно, идеално за вечеря в студен зимен ден. Добър апетит.