Нарежете пилето на 4 порции. Обелете и счукайте чесъна. Подправете пилето със сол и пипер и го натрийте с чесъна.
Сгорещете олиото в тенджера и запържете пилето от всички страни. Бланширайте доматите, охладете ги и ги разрежете на четори, махнете семките, нарежете ги ситно и ги добавете към месото.
Изсипете бялото вино, захлупете тенджерата и задушавайте на тих огън. От време на време обръщайте пилешките порции и доливайте вино, ако е необходимо.
Измийте печурките, отцедете маслините и ги добавете към месото след 30 минути. Задушавайте за още 15 минути.
Сложете порциите пилешко в блюдо за сервиране и ги запазете топли. Подправете соса със сол и черен пипер и залейте с него месото. Гарнирайте с парченца трюфели от консерва и месо от раци, предварително сварено. Или сложете на канапе от спанак.
Тук ще намерите още много интересни рецепти.