Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пиле Терияки - побългарена версия

8
Пиле Терияки - побългарена версия
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В касерола се смесват соевия сос, меда, пипера, джинджифила, виното, нишестето и настъргания чесън. Слага се на котлона и се оставя да поври 3 минути, като се бърка непрекъснато.

  • 2

    Пилешките бутчета се измиват и всяко се намазва с готовия сос, като не се изсипва целия, оставя се от него и при печене пилето се полива с още сос.

  • 3

    Подреждат се в намазнена тава и се пекат първо с кожата надолу 20 минути на 200 С, след което се обръщата с кожата нагоре, намазват се пак със соса и се пекат още 40 минути на 180 С, като периодично се мажат със соса.

  • 4

    Поднасят се със сварен ориз и поръсени с печен сусам в тиган за 3 минути.

  • 5

    В оригиналната рецепта виното е мирин, слага се и саке, а пилето се пържи, но и в този вариант става много вкусно.

Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
poli asenova
31.01.2014 | 09:51
Мисля да го приготвя, изглежда ми вкусно.
7
ана
30.01.2014 | 17:26
Гласувах и си го добавих в любими!:)
6
Desislava Stoyanova
30.01.2014 | 17:17
страшно интересна рецепта :)
5
Monika
30.01.2014 | 17:01
интересно :)
4
kalinka kalinkova
30.01.2014 | 10:51
Бих опитала от това предложение.
3
gabriela gabrielova
29.01.2014 | 10:02
Ще се опитам да приготвя това пиле.
2
gabriela gabrielova
29.01.2014 | 10:01
Интересна рецепта е тази.
1
Сия Рибагина
28.01.2014 | 12:58
Допълвам -сусама се препича в сух тиган за 3мин и пилето се поръсва с него преди сервиране:))
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Глазирани ябълкови резенчета
    30 мин.
  • Паста със сусам
    15 мин.
  • Глазирано и гриловано свинско
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Еха, чудна идея за закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...