Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пиле "Тре Формаджи"

3
Пиле "Тре Формаджи"
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:италианска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Загрейте фурната на 230 С.

  • 2

    Разбийте яйцата.

  • 3

    Смесете галетата с половин ч.ч. пармезан в отделна купичка и оставете настрана.

     

  • 4

    Поставете брашното в цедка или сито и леко поръсете пилешкото месо от двете страни. Потопете пържолките в яйцата, а след това в галетата. Оставете пилето така за 15 минути.

  • 5

    Загрейте 1 к.ч. зехтин в голям тиган и запържете пилешкото, по 2 минути от двете страни.

     

  • 6

    Подредете пържолките в тава за печене и отгоре на всяко парче разпределете половин ч.ч. доматен сос. Следват пластове моцарела, пресен босилек и рендосано италианско сирене проволоне (ако нямате такова – използвайте друго по избор).

  • 7

    Поръсете всичко с пармезан и много малко зехтин.

  • 8

    Запечете в предварително загрятата фурна, докато сирената хванат приятна коричка (около 20 минути).

  • 9

    Може да сервирате върху паста по избор.

Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
gabriela gabrielova
12.09.2013 | 08:35
Ще се пробвам да го приготвя, дано да се справя.
2
gabriela gabrielova
12.09.2013 | 08:35
Поздравления, чудесно изглежда!
1
Dessi Petrova
11.09.2013 | 13:28
Разкошно е.... мммммммммммммммммм :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...