Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пиле на бутилка

2
Пиле на бутилка
Източник: Петя Димова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Пилето се измива и се подсушава добре с домакинска хартия.

  • 2

    Посоляваме, намазваме с червен пипер и маслото навсякъде.

  • 3

    Пъхаме пълната с бира стъклена бутилка в пилето откъм трътката, докато се покаже отгоре гърлото на бутилката. Целта на бутилката е да играе ролята на грил, а бирата като заври се излива през цялото време върху пилето.

  • 4

    Пилето се слага изправено в тава с малко мазнина отдолу и се пече около 1, 5 ч. на 200* С.

  • 5

    По желание в тавата могат да се сложат и нарязани картофи, които се подсоляват и се пекат заедно с пилето. Така ще имаме и гарнитура.

  • 6

    Да ви е сладко!

продукти
2 ч.л.сол
80 гр.масло
1 бр.пиле
500 млбира
Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
kalinka kalinkova
18.01.2013 | 12:02
Обичам такова пиле.
1
тихомира илиева
17.01.2013 | 19:53
Става вкусно пробвала съм.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Запечено сирене с мед и орехи
    15 мин.
  • Традиционен крем сабайон
    15 мин.
  • Сьомга с доматен сос във фолио
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Животът е твърде кратък, за да го споделяте с личности, които сякаш изсмукват живеца от вас. Ако някой ви иска край себе си, ще...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Две разкошни кексчета в чашки
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!