Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пиле по ориенталски

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Кулинар:
Рейтинг: 3.1
(базиран на 10 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Изчисете и нарежете пилето на порции
  • 2 Изсипете ги в дълбока чиния и прибавете нарязания лук
  • 3 Поръсете със сол и черен пипер и полейте с олиото
  • 4 Измийте лимоните, нарежете ги на филийки и ги прибавете към пилето
  • 5 Разбъркайте добре и оставете да престои един час
  • 6 След това извадете месото и резените лимон
  • 7 Задушете лука (без допълнителна мазнина) в широка тенджера около 5 минути
  • 8 Сипете порциите пиле и запържете 10-ина минути
  • 9 Залейте с пилешкия бульон; Оставете да поври на слаб огън 30 минути
  • 10 Прибавете стафидите, бадемите, лимоновите резени и разбъркайте
  • 11 Оставете на огъня още 10 минути Сервирайте ястието охладено. За гарнитура използвайте сварени картофи или кус-кус.
продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Бързи и вкусни бухтички
    15 мин.
  • Паста с маслини
    20 мин.
  • Мухамара - разядка с печени чушки и орехи
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...