Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пиле със зеле

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.3
(базиран на 10 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Пилето се нарязва на порции и се сварява с глава лук, един дафинов лист, половината черен пипер и бахара
  • 2 Голяма зелка се нарязва на тънки ивички и се претрива със сол на вкус
  • 3 Нарязаното зеле се сварява с около 300 мл от бульона от свареното пиле, за около 15-20 минути
  • 4 В тава се слагат подвареното зеле и парчетата пилешко месо, ястието се подправя с червен пипер, дафинов лист и черен пипер на зърна и се залива с настъргани домати и олио
  • 5 Зелето се запича на фурна за около 20 минути, като периодично се разбърква, за да не изсъхне или загори
  • 6 По желание се поднася с люти чушки.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Лесни бутерки с подправки
    20 мин.
  • Пилешко със зеленчуци на фурна
    30 мин.
  • Млечен десерт за 0 време
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Две разкошни кексчета в чашки
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...