Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пиле с бира и чесън

Пиле с бира и чесън
Източник: Светла Иванова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разрязваме пилето по средата (може и на две половини). Посоляваме го, намазваме го обилно с масло и го слагаме в съд за печене.

  • 2

    С помоща на нож правим разрези и във всеки поставяме скилидка чесън. Натискаме я надълбоко, за да не излезе. Заливаме с бирата.Завиваме много добре с фолио и печем на силна фурна.

  • 3

    Ако не обичате горчивия вкус на бирата, разредете с вода или изобщо не слагайте. Само с чесън и масло също е много вкусно.

  • 4

    Могат да се добавят и нарязани картофи, които да се пекат заедно с пилето. 

продукти
3 ч.ч.бира
3 с.л.масло
1 бр.пиле
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Две разкошни кексчета в чашки
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...