Брашното се пресява 3 пъти, прави се кладенче, слагат се яйца, оцет, сол и 50 г масло.
Прясното мляко се затопля и в него се разтваря маята с 2 с.л.брашно и захарта, оставя се да шупне и се прибавя постепенно към брашното, като се замесва меко тесто, което да не лепне по ръцете, като, докато се меси, се бие (удря) в масата или плота 100 пъти, така ще се разточва по-лесно и питата ще стане пухкава и на конци.
Тестото се покрива и оставя за 1 час да удвои обема си.
Оформянето е по желание. Аз разделих на 4 топки, три разточих на кори с диаметъра на тавата, наложих ги една върху друга, като по между им ги намазах с масло. Разрязах на кръст, после и напречно. Получават се триъгълници, на всеки направих разрез по средата, като широката част остава цяла. Усуках двете части на всеки триъгълник навътре, а широката част промуших отвътре навън.
После с другата (останала част) от тестото направих топченцата отстрани, розите и листата.
Розите се правят, като част от тестото се точи на кора и с ринг се изрязват кръгчета. По 4 бр. кръгчета се редят, като се застъпват леко, навиват се на руло и се режат по средата. Така се получават две розички, листенцата се изрязват пак от разточена кора във форма на листо.
Маже се с жълтък и семена и се оставя 30 минути да втаса отново. Пече се 50 минути на 170 С.