Маята и захарта се слагат в хладката вода и се оставя да шупне.
Единият жълтък се отделя и оставя настрани, за да се намаже после питката с него.
След това заедно с двата вида брашно, прясното мляко, яйцето и останалия белтък, 3 с.л. олио и солта се замесва меко тесто. Оставя се да втасва на топло около 50 минути.
Тестото се разделя на две части. Тавата се намазва с 2 с.л. олио.
От първата се отделя неголямо топче и се оставя настрана. Останалото тесто (от първата част) се разточва на кора и се реже на 8 триъгълника. Върху всеки триъгълник се правят по 3 разреза и се навива на кифла - навива се от широката към тясната част. (Вижте двете малки снимки в горния ляв ъгъл). Кифлите се подреждат в тавата във форма на венец (виж третата малка снимка).
От втората част на тестото също се отделя едно топче. Разточва се на кора, голяма колкото дупката, образувана във венеца от кифлички, и се слага в тавата. Останалото тесто се разделя на 3 топки – всяка от тях се разточва на кора, голяма колкото чиния.
Трите кори се слагат една върху друга, като първите две се мажат с олио. После се нарязват на 8 триъгълника. По средата на всеки се прави разрез. Връхчето на триъгълника се промушва два пъти през разреза, за да се усуче (малка снимка в горен десен ъгъл). Основата на триъгълника се реже (около 1 см от нея) – тези основи ще служат за цветето в средата.
8-те усукани триъгълника се поставят в дупките между кифличките – връхчето да сочи към стените на тавата, а основата – към центъра й.
Отделеното от първата част на тестото топче се слага за тичинка, а отрязаните основи се оформят на цвете около топчето.
Така оформената питка се оставя да втасва още 20 минути. После се маже с разбит жълтък, малко олио и се наръсва със семената.
Пече се в загрята на 180 С фурна около 40 минути. Когато се извади, се покрива с кърпа.