Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пита за Бъдни вечер

Пита за Бъдни вечер
Източник: Тоня Ефтимова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Маята и захарта се разтварят в хладка вода за около 10 минути. 

  • 2

    Пресява се брашното, слага се в голяма тава и се прави кладенче. В него се слагат водата с маята, солта и олиото. С лъжица се прибавя от брашното и се бърка. Меси се меко тесто. 

  • 3

    Оформят се кифлички, които се редят в намаслена тава. По средата се слага голямо топче, върху което се прави кръст. 

  • 4

    От последното топче се птави украса - кръст.

  • 5

    Оставя се на топло място да втаса /трябва да удвои обема си/.

  • 6

    Пече се на 180 градуса, около 30 минути.

продукти
1 пак.мая
400 млвода
1 с.л.сол
1 с.л.захар
1 с.л.олио
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Спаначено песто
    < 10 м.
  • Домашен бананов шейк
    < 10 м.
  • Картофи с кимион
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D