Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пита с богата плънка

30
Пита с богата плънка
Източник: Виолета Василева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Маята се разтваря в прясното мляко заедно със захарта и 1 с.л. брашно.

  • 2

    Сместта се оставя да втаса или да хване шапка. В брашното се прави кладенче и там се слагат останалите продукти.

  • 3

    Изсипва се и втасалата смес. Меси се меко тесто. Оставя се да втаса. Разделя се на 2 равни части. Всяка половинка се дели на още 4. Всяка част се разточва на правоъгълник и се намазва с разтопено масло.

  • 4

    Питките се поставят една върху друга, като между тях се поставя и от плънката, а четвъртата не се маже с нищо. Разточват се заедно на по-голяма кора - около 40 на 20 см. Навиват се на руло и се нарязват на триъгълници.

  • 5

    Така се постъпва и с другата половина на тестото. Краищата на рулата се отделят за средата на питката, а останалите парчета се редят от външната страна като се редуват с върха и с основата към стената на тавата.

Коментари(30)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
30
ана
05.07.2013 | 13:10
Поздравления, много хубава рецепта сте предложили.
29
Отговор на коментар #28 от gabriela gabrielova:
за което много се радвам :)
28
gabriela gabrielova
21.05.2013 | 08:58
Тази пита е пробвах и се получи чудесна.
27
kalinka kalinkova
20.05.2013 | 22:35
На мен също ми допадна тази питка с плънка.
26
zvetanka ivanova
20.05.2013 | 10:04
И тази пита е страхотна.
25
rozalij atanasova
18.05.2013 | 11:32
Отговор на коментар #21 от stefaniika koleva:
Чудесно се е получила.
24
rozalij atanasova
18.05.2013 | 11:32
Наистина е с богата плънка.
23
elena atanasova
18.05.2013 | 10:02
Тази пита ще е със страхотен вкус.
22
stefaniika koleva
17.05.2013 | 10:16
Отговор на коментар #20 от poli asenova:
И на мен ми допадна и ще я направя.
21
stefaniika koleva
17.05.2013 | 10:15
Тази пита се е получила много добре.
20
poli asenova
17.05.2013 | 09:08
Допадна ми предложението за такава пита с плънка.
19
Отговор на коментар #17 от vili deneva:
Няма начин да не се получи Вили :)
18
vili deneva
16.05.2013 | 15:10
Отговор на коментар #2 от Анелия Петрова:
Много изкушава.
17
vili deneva
16.05.2013 | 15:09
Ще се опитам да я направя. Дано да ми се получи.
16
Отговор на коментар #7 от Петя Иванова:
ами да се съберем кулинарките и да си спретнем една софра :)
15
Отговор на коментар #6 от Лиляна Терзиева:
Благодаря :)
14
Отговор на коментар #11 от Маргото:
точно, просто като им свикнеш един път после те сами си се правят :)))
13
Отговор на коментар #10 от Маргото:
никак не е трудна
12
Отговор на коментар #9 от Liliana Minova-Trifonova:
Извинявам се, маята я слагам в затопленото прясно мляко с 1 ч.л. захар и 1с.л. брашно, докато шупне, да се разтвори маята, а за градусите - загрявате фурната на 200 градуса, понеже моята фурна е малко силна, за да не прегори първо 10 мин на долен реотан и после на горен и долен като намалям малко градусите, пече се около 30-40 минути. Всяка фурна е различна и няма как да кажа точно.
11
Маргото
16.05.2013 | 13:48
Отговор на коментар #9 от Liliana Minova-Trifonova:
Аз слагам 1 к.л.и пека на 180градуса,докато почервенее отгоре.
10
Маргото
16.05.2013 | 13:46
Много трудна ми се вижда.
9
Liliana Minova-Trifonova
16.05.2013 | 11:05
Колко захар се слага,колко време се пече и на какви градуси??? Дайте малко по-подробна информация!!!
8
Петя Иванова
16.05.2013 | 10:54
Отговор на коментар #4 от Виолета Василева:
Ние ти благодарим , че ни предостави тази рецепта :)
7
Петя Иванова
16.05.2013 | 10:53
Ох , толкова съм гладна !!!!
6
Лиляна Терзиева
16.05.2013 | 10:45
Отговор на коментар #4 от Виолета Василева:
Супер е !!!
5
Лиляна Терзиева
16.05.2013 | 10:45
Изглежда страхотно :)
4
Отговор на коментар #3 от Анелия Петрова:
Благодаря Ви :)
3
Анелия Петрова
16.05.2013 | 10:18
Отговор на коментар #1 от gabriela gabrielova:
Направо е невероятна .
2
Анелия Петрова
16.05.2013 | 10:18
Няма да ви казвам , колко много ми се хапва от нея :)
1
gabriela gabrielova
16.05.2013 | 09:22
Ще пробвам питата с колбас.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...