Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Питка "Красота" с течен шоколад

по статията работи: | 28 февруари 2015 Прочитания: 31094
Новата ни любима рецепта :)
Питка "Красота" с течен шоколад
Източник: Youtube

Кой обича руло с течен шоколад? Ние определено си падаме много по тази комбинация.

 

Тъй като има най-различни начини за да оплете тестено изделие, ни беше трудно да изберем сред многообразието.

 

Но една рецепта спечели симпатиите ни, меко казано – питка с течен шоколад. На пръв поглед може да ви се стори трудно, но всъщност не е така. Трябва да замесите тестото, използвайки точните мерки, за да се получи точната текстура и тестото да се подчинява на движенията ви.

 

Важно е, тъй като красотата на питката е именно в нейната форма. Ако трябва да й дадем име, щеше да е Красота.

 

От снимките ще добиете представа за начина на оплитане на питката, но в края на статията ви очаква видео, което вече ще направи нещата много по-ясни.

 

Сега следват продуктите и пропорциите им.

 

Необходими продукти:

 

450 г брашно

 

1/3 чаша захар

 

2 чаени лъжици суха мая

 

1 щипка сол

 

Смесете тези продукти в купа, използвайки вилица.

 

Към сухите елементи добавяме:

 

30 г стопено, обезсолено масло

 

1/3 чаша прясно, пълномаслено мляко (леко затоплено, за да активира маята)

 

2 яйца (с разделени белтъци и жълтъци)

 

За пълнежа:

 

1 чаша течен шоколад, затоплен за 30 секунди в микровълновата, за да се маже лесно

 

Разбъркайте всичко (без шоколада), отново с вилица. След като се смесят съставките, продължете месенето с ръце. Прехвърлете го на плота и започнете да го размесвате. В началото ще е лепкаво, но след 5-10 минути ще се получи гладко и хубаво тесто. Може да се омеси и с миксер и приставка за тесто, но ръчният метод е за предпочитане.

 

Проверете дали е добре омесено като забодете пръст е тестото, ако се върне обратно, значи можете да спрете.

 

След това прехвърлете тестото в намазнена купа. Намажете тестото с олио и покрийте купата с прозрачно фолио. Ще отнеме малко повече време за втасване, тъй като е обогатено тесто. Оставете за няколко часа на топло, докато удвои размера си.

 

Получава се еластично тесто, много удобно за нашата цел. Остава да оформим красивата пита с течен шоколад.

 

Питката се пече на 180 С в загрята фурна до готовност. Преди да сложите питката във фурната, намажете с белтъците от яйцата.

 

Предлагаме ви да видите точния метод във ВИДЕОТО, тъй като така ще стене най-ясно.

 

Поздравяваме ви с тази рецепта и ви пожелаваме вкусно хапване :)

 

27571

 

 

 27572

 

27570

 Снимки: Youtube

Рейтинг: 4 / 5 , 343 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Леле, какво му мислим на това руло
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...