Кой обича руло с течен шоколад? Ние определено си падаме много по тази комбинация.
Тъй като има най-различни начини за да оплете тестено изделие, ни беше трудно да изберем сред многообразието.
Но една рецепта спечели симпатиите ни, меко казано – питка с течен шоколад. На пръв поглед може да ви се стори трудно, но всъщност не е така. Трябва да замесите тестото, използвайки точните мерки, за да се получи точната текстура и тестото да се подчинява на движенията ви.
Важно е, тъй като красотата на питката е именно в нейната форма. Ако трябва да й дадем име, щеше да е Красота.
От снимките ще добиете представа за начина на оплитане на питката, но в края на статията ви очаква видео, което вече ще направи нещата много по-ясни.
Сега следват продуктите и пропорциите им.
Необходими продукти:
450 г брашно
1/3 чаша захар
2 чаени лъжици суха мая
1 щипка сол
Смесете тези продукти в купа, използвайки вилица.
Към сухите елементи добавяме:
30 г стопено, обезсолено масло
1/3 чаша прясно, пълномаслено мляко (леко затоплено, за да активира маята)
2 яйца (с разделени белтъци и жълтъци)
За пълнежа:
1 чаша течен шоколад, затоплен за 30 секунди в микровълновата, за да се маже лесно
Разбъркайте всичко (без шоколада), отново с вилица. След като се смесят съставките, продължете месенето с ръце. Прехвърлете го на плота и започнете да го размесвате. В началото ще е лепкаво, но след 5-10 минути ще се получи гладко и хубаво тесто. Може да се омеси и с миксер и приставка за тесто, но ръчният метод е за предпочитане.
Проверете дали е добре омесено като забодете пръст е тестото, ако се върне обратно, значи можете да спрете.
След това прехвърлете тестото в намазнена купа. Намажете тестото с олио и покрийте купата с прозрачно фолио. Ще отнеме малко повече време за втасване, тъй като е обогатено тесто. Оставете за няколко часа на топло, докато удвои размера си.
Получава се еластично тесто, много удобно за нашата цел. Остава да оформим красивата пита с течен шоколад.
Питката се пече на 180 С в загрята фурна до готовност. Преди да сложите питката във фурната, намажете с белтъците от яйцата.
Предлагаме ви да видите точния метод във ВИДЕОТО, тъй като така ще стене най-ясно.
Поздравяваме ви с тази рецепта и ви пожелаваме вкусно хапване :)
Снимки: Youtube