Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Питка Пролетно цвете

Питка Пролетно цвете
Източник: Violeta Mateva
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Маята разбиваме в топлата вода със захарта и оставяме да шупне.

  • 2

    Замесваме меко тесто с останалите продукти (без жълтъка, олиото и сиренето) и оставяме да втаса 40 минути. Отделяме 3 топчета с големина на яйце. Останалото тесто разделяме на 3 равни части. Всяка разточваме на кръгла кора, намазваме с олио и поръсваме натрошено сирене.

  • 3

    Нареждаме една върху друга. В центъра на корите поставяме чашка, от нея навън се правят 8 разреза и получаваме 8 части.

  • 4

    Всяка усукваме, леко разпъваме и оформяме листата на цветето (виж снимките)

  • 5

    От двете топчета се оформят два фитила, сплитаме и двата края, свързваме като венец, поставяме в средата на питката.

  • 6

    Последното топче разточваме, изрязваме 8 кръгчета, от 6 се оформя една роза, останалите две за листенца.

  • 7

    Поставяме в средата на венеца. Втасва още 20 мин. Намазваме с разбит с 1 с.л. олио жълтък и поръсваме семена.

  • 8

    Печем в загрята фурна 170 С около 30 минути, към края покриваме с фолио, да не прегори.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Еха, чудна идея за закуска
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D