Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Плевенска баклава

Плевенска баклава
Източник: morgueFile
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разбийте яйцата и захарта до побеляване.

  • 2

    Прибавете киселото мляко, брашното, смесено със содата, и ванилията.

  • 3

    Разбийте добре всичко и изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка.

  • 4

    Печете баклавата в умерена фурна до готовност. След това я оставете да изстине, нарежете я на ромбове и я залейте със сироп, приготвен от захарта, водата и сока от половин лимон.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Сиропиран много портокалов сладкиш
    30 мин.
  • Пица с блат от макарони
    30 мин.
  • Салата от броколи, семки и стафиди
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...