Свинското месо се нарязва на 12 равни тънки, дълги парчета. Прави се марината от соевия сос (светъл), олиото и подправките и се разбърква. С четка намазвам всяка една лента месо от двете страни. Така месото престоява поне 30 минути в хладилник.
През това време подготвям каймата и гъбите. Каймата се омесва с много ситно нарязания лук, аз го смлях в блендера и омесих с подправките. Готовата кайма също се слага в хладилника.
Гъбите ги нарязах на филийки и запържих с 2 цели скилидки чесън. Стегнатата кайма оформих върху найлонова торбичка, в средата сложих малко от гъбите и 2 цели скилидки чесън и, с помощта на торбичката, навих на руло. Слага се в хладилника.
Изваждам лентите месо и, върху голяма дъска за рязане, оформих плетеницата: 6 ленти се слагат изправени вертикално една до друга, като 1-вата, 3-та и 5-та лента се вдигат нагоре; слага се 1 лента хоризонтално, а вдигнатите парчета ги сваляме надолу. Вдигаме 2-та, 4-та и 6-та лента, слагаме 2-та лента хоризонтално и така редуваме лентите. Целта е да бъдат през една - тоест една вдигната, една свалена.
Върху готовата плетеница слагаме рулото от каймата и навиваме всичко заедно на руло. Слагаме в йенски съд и разпределяме останалите гъби. Нарязваме другите 2 скилидки чесън, наливаме малко вода, захлупваме с капак и печем до готовност на месото.