Предварително загрейте фурната до 190 C.
Обелете добре узрелите банани и ги нарежете на филии.
Намазнете керамична тава за печене.
Подредете парчетата банан на един ред на дъното на тавата. Поръсете ги с половината количество боровинки, 2 щипки канела, 1 с.л. мед. Покрийте с фолио.
Запечете за 15 минути, до омекване на бананите.
През това време, в купа смесете овесените ядки, половината лешници, бакпулвера, още 2-3 щипки канела (на вкус) и солта. Разбъркайте хубаво.
В друпа купа разбъркайте оставащия мед, млякото, яйцето и ваниловия екстракт.
Извадете тавичката от фурната, залейте съдържанието първо с овесената смес, след това – с млечната, като се стараете смесите да са равномерно разпределени.
Поръсете с още боровинки и натрошени лешници.
Отново мушнете във фурната за 30 минути, или до приятно позлатяване на десерта.
Сервира се топъл и се консумира с чаша топло мляко.