Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Погача Короната на готвача

2
Погача Короната на готвача
Източник: Катя Христова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Рейтинг: 4.9
(базиран на 33 отзива)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Маята се разтваря с млякото и захарта, малко брашно и се оставя да втаса.

  • 2

    След това се замесва с останалите продукти и 300 мл хладка вода на меко тесто и пак се оставя да втаса. Оставя се 1 жълтък за намазване от 2-те яйца.

  • 3

    Втасва за 1 час.

  • 4

    След това се премесва и разделяме на 9 равни части, които оформяме като топки.

  • 5

    Една топка се разточва и се слага в намаслена тава върху обърната купичка.

  • 6

    Оставяме си 1 топка за средата и подреждаме останали около купичката.

  • 7

    Режем с нож на 7 триъгълника и ги обръщаме върху всяка топка.

  • 8

    Махаме купичката и поставяме и последната топка в средата.

  • 9

    Оставяме да втаса за още 30 минути и мажем с разбития жълтък с малко прясно мляко.

  • 10

    Украсяваме по желание със сусам и маково семе.

  • 11

    Печем в загрята фурна на 170 градуса за 30,40 минути или до готовност.

продукти
Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
ана
25.01.2013 | 19:12
Направо си е майсторлък;)
1
kalinka kalinkova
18.01.2013 | 12:26
Много красива а може би и доста вкусна.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • "Влюбени сърца"
    30 мин.
  • Салата "Шопска вариация"
    15 мин.
  • Пълнени домати (Зара)
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Кой сезонен зарзават използвате най-често?
Ако мъжът се ръководи не от ума си, а от прищевките на жена си, значи още е влюбен в нея.
  • Пълнен лук е нещо, което трябва да се опита!
  • Червено месо с червено вино...
  • Има ли някой, който да НЕ обича китайско?
  • Руло Стефани, скрито в тесто :)
  • Как се прави говеждо по бургундски?
Млад студент музикант с очила, интелигентен, със цигулка в ръцете, с възвишен и замечтан поглед влиза в женското общежитие на...