Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Подправките на есента

по статията работи: | 14 ноември 2012 Прочитания: 2456 1
Вдъхновение за хладните есенни дни
Подправките на есента
Източник: Булфото

Подправките могат да преобразят из основи ястията и напитките ни. Убедени сме, че който владее тайните на различните тревички и семенца, е тръгнал по пътя към кулинарното съвършенство и, дори и да не се сдобие с такова, ще бъде в пъти по-добър готвач и от най-старателната и домакиня, която например използва основно червен пипер и сол, поръсени на око.

 

Това наше убеждение ни накара да обърнем внимание на кратките есенни препоръки на сайта FitWell.bg относно три природни съкровища. Представянето им е лежерно и очарователно, като може да ви вдъхнови за кулинарни експерименти.

 

Куркума

 

Жълтата госпожица идва от Азия и е от семейство Джинджифилови. Пикантният ѝ характер, близък до този на синапа, я прави чудесна добавка към куп ястия.

 

Овкусявайте смело топлата си супа с нея, например. Включете куркумата и в ето този безспорен кулинарен шедьовър.

 

Карамфил

 

Индонезийският симпатяга е предпочитана подправка в цял свят. И това съвсем не е случайно. Вкусовите му качества са неповторими и запомнящи се.

 

Да прибавим още, че се смята за естествен антибиотик – облекчава симптомите на настинка и грип (най-вече кашлица).

 

Може да слагате щипка млян карамфил (или 1-2 зрънца) в чая си, за да направите напитката максимално силна и лечебна.

 

Индийско орехче

 

О, да, то също се вързва отлично добре с различни видове бульони.

 

Но внимавайте! Използвайте го в умерени количества, защото има наистина мощни аромат и вкус.

 

Медицинско погледнато, индийското орехче притежава добри антибактериални свойства – консумацията му понижава риска от образуване на кариеси в устата. В комбинация с мед пък е лек срещу гадене и стомашно разтройство.

 

Разбира се, спокойно бихте могли да използвате споменатите подправки през всеки друг сезон от годината. Но сега сякаш са най-актуални, какво смятате?  

Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
ана
14.11.2012 | 19:08
На мен карамфилът ми е много гаден на вкус.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...