Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Попска яхния със заек

3
Попска яхния със заек
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 3.7
(базиран на 3 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Почистете и изкиснете заека в студена вода за 5-6 часа

  • 2

    След това го оставете от 12 до 24 часа в студена марината, приготвена от 1 литър вода, в който са сварени 50 гр от лука, морковите, корена магданоз, целината, 1 супена лъжица захар, сол на вкус, 1 дафинов лист и зърна черен пипер

  • 3

    Малко преди да свалите маринатата от огъня, прибавете половин литър оцет

  • 4

    След като вече сте изкиснали заека, запържете парченцата месо

  • 5

    Прибавете ситно нарязания лук, брашното, доматеното пюре, 1 дафинов лист, червени черен пипер и половината от виното

  • 6

    Залейте сместа с гореща вода и я оставете да ври на тих огьн

  • 7

    Когато месото е полусварено, прибавете виното

  • 8

    Доварете ястието на тих огън.

Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Krisi
11.04.2013 | 11:41
Не обичам да ям заешко,но бих го заменила с пиле:)
2
iliana
05.03.2013 | 07:37
идеална рецепта
1
Vqra Petrova
28.02.2013 | 17:18
Колко апетитна снимка!!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
Резултати | Архив
Анкета
Този Великден обещавам да не прекалям с... 1
"Супата е просто начин да ви откажат от основното ястие." Джей Лено  
  • Не са ли очарователни?
  • Класически козунак
  • Яйцата като герои
  • Пролетна свежест под формата на салатка :)
  • Козунаци и лалета
Влиза Шон в един бар и поръчва 3 уискита; изпива ги и си тръгва. На втория ден историята се повтаря.   На третия ден Шон пак...