Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Постна мусака с гъби

Постна мусака с гъби
Източник: Люба Грънчарова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете патладжаните с дебелина 1 см. Подредете ги в тава, поръсете леко с олио, посолете и сложете да се пекат във фурната на горен реотан.

  • 2

    Смелете лука и гъбите в кухненски робот (или нарежете на ситно) и ги задушете с 2 с.л. олио. Овкусете със сол и черен пипер. Прибавете обелените и нарязани домати и наситнения магданоз и разбъркайте.

  • 3

    В подходяща тавичка подредете ред патладжани. Отгоре сипете плънката и наредете още един ред патладжани. 

  • 4

    Направете сос бешамел, като загреете останалото олио, запържите брашното и разредите с млякото. 

  • 5

    Свалете соса от котлона, прибавете разбърканите яйца и настъргания кашкавал. Залейте ястието. Печете на 180 С, докато се получи хубава коричка. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...