Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Постни зелеви сарми

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 4.7
(базиран на 9 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Лука се запържва, докато стане стъклен
  • 2 Към него се добавят грис и ориз и също леко се запържват
  • 3 Сместа се посолява и подправя с чубрица, магданоз и червен пипер навкус и се залива с 1 ч.ч. гореща вода
  • 4 Вари се, докато оризът поеме водата
  • 5 Като се охлади леко сместа, с нея се правят сарми
  • 6 Сармите се нареждат на дъното на широка тенджера, покрита със зелеви листа, и се заливат с гореща вода, колкото да ги покрие
  • 7 Отгоре се покриват с чиния и се варят на слаб огън Ако зелето не е много солено, сармите могат да се залеят с равни части вода и зелев сок.
продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Тайландска супа "Том Ка Гай"
    20 мин.
  • Комбас
    20 мин.
  • Свински врат на скара
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!