Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Постни сарми за Бъдни вечер

Постни сарми за Бъдни вечер
Източник: Мартина Николова/ Kulinar.bg
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Сложете измития ориз заедно с няколко лъжици олио, сол и черен пипер на вкус, мащерка и 2.5 чаши вода да се задуши и набъбне.

  • 2

    През това време отделете големите листа на една (или 2 по-малки) зелка кисело зеле, малките сложете на дъното на тенджера.

  • 3

    След като оризът е полуготов, оформете сармите и ги наредете в тенджерата. Ако са ви останали още малки листа зеле, сложете отгоре върху сармите.

  • 4

    Полейте с останалата вода (трябва да покрие сармите) и олио. Поръсете с червен пипер и похлупете с чиния сармите. Отгоре сложете капака на тенджерата и варете за около 45-50 минути.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • крем от кестени
    30 мин.
  • Бутер пица с козе сирене, мед и чери домати
    30 мин.
  • Мидена разядка
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D