Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

По-добри и по-хитри в кухнята!

по статията работи: | 31 август 2015 Прочитания: 1631
Няколко бързи трикчета
По-добри и по-хитри в кухнята!
Източник: Photl

Поради забързания си живот и други неотложни ангажименти понякога не ни се иска да прекарваме цялото си време в кухнята.


Въпреки това, за някои хора готвенето е начин за релаксиране и разтоварване от стреса. За допълнително улеснение и за да спестим време, в такива моменти идват и някои вдъхновения за хитри кулинарни трикове, които правят целия процес на приготвяне на нещо за хапване още по-забавен.

 

Бързо затопляне на пица

 

Има хора, според които няма по-хубаво нещо от намирането на забравени парчета пица в хладилника и нямат търпение да я изядат веднага. Само че пицата не е вкусна, когато е студена. Трябва поне да е топла, хрупкава и с топящо се сирене отгоре.

 

Понякога претоплянето може да отнеме много време, особено когато става дума за използване на фурната. Но има и по-лесен начин, който спестява много време и прави пицата отново сочна и вкусна, понякога дори по-добра, отколкото като сте я закупили първия път.

 

За да си стоплите бързо и лесно парче или две пица, направете го в тиган на котлона. Не е необходимо да загрявате предварително и с мазнина. Когато сложите тигана с пицата на котлона, покрийте го с фолио, след това го оставете на средна температура за няколко минути, като проверявате от време на време да не изгорят парчетата. Когато станат достатъчно хрупкави, изключете котлона и махнете тигана.

 

Омлет без черупки

 

Мразите, когато разбивате яйцата и приготвяте омлет, да остават парченца от черупки? Нормално, мястото им и без това не е в ястието. В такива случаи винаги ги разчупвайте внимателно без да изтекат върху плота, а не в съда. Или пък можете да използвате друг съд, а не основния, в който готвите. Така ще избегнете попадането на черупки при останалите продукти в рецептата.

 

Ядки вместо хляб

 

В случай, че определена рецепта изисква като продукт хлебни трохи за панировка, можете да ги заместите със счукани ядки. Така панираният продукт, ще стане още по-хрупкав и апетитен, отколкото ако използвате обикновена галета.

 

Източник: Photl  

 

Охлаждане на вино

 

За да охладите добре виното си без да го разреждате, сложете в него замръзнали гроздови зърна вместо лед. Зрънцата сложете в камерата или фризера предварително, за да разполагате с тях, когато ви потрябват.

 

Нудълс/спагети от тиквички

 

Нудълс от тиквички е алтернативна и здравословна версия на оригиналните нудълс/спагети. Необходимо е да нарежете на ивици сурови тиквички и да ги сварите за няколко минути, колкото да омекнат, а не да се сваряват напълно. Те ще добият формата на класическите спагети. След това ги гарнирате с каквото пожелаете.

 

Пресен босилек

 

За да запазите босилека свеж по-дълго, защото няма нищо по-неприятно от завехнали листа билки в гозбата – в чаша вода оставете връзката босилек на стайна температура. Можете и да го покриете леко с найлонова торбичка за допълнителна свежест, но трябват да сте сигурни, че е подсушен добре, за да не се получи запарване.

 

По-вкусен дресинг


Ако в дресинга за салатата ви има майонеза, то заменете половината й количество с кисело мляко. По този начин ще премахнете половината от калориите в дресинга и ще добавите повече вкус на салатата.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 300 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!