Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg | 11 юни
На този ден не се работи на полето, жените не си мият главите, за да не станат "въртоглави" и "щури" т.е. да не страдат от главоболие и световъртеж
от Kulinar.bg | 01 януари
На трапезата се сервира варена свинска глава, баница, жито
от Kulinar.bg
Сутринта на първия празничен ден (винаги неделя) всички отиват на тържествена църковна служба. Свещта от църквата се отнася в дома
от Kulinar.bg | 18 март
Постът не е просто диета - въздържанието от определени храни (най-вече тези от животински произход) не е самоцелно. Идеята на поста е чрез лишаване на тялото да се смири душата
от Kulinar.bg | 15 юни
В народните представи Видовден се тачи в чест на Вида - сестрата на двамата светци-градушкари Вартоломей и Елисей.   За предпазване от градушка се спазва строго забраната да се работи.   В отделни райони...
от Kulinar.bg | 05 май
Боядисаните яйца, според народните вярвания, имат магическо и предпазващо свойство
от Kulinar.bg | 06 май
На Гергьовден се коли агне като жертва на светеца-покровител. Приготвя се общоселска трапеза, която се прави "на зелено" в църковния двор
от Kulinar.bg | 15 юли
През трите поредни дни се гадае, какво ще бъде времето в началните месеци на идната година (януари, февруари и март).
от Kulinar.bg | 26 октомври
През октомври има един голям празник, който е дал и името на месеца, наречен някога Димитровски. Разбира се става дума за Димитровден - на 26-ти октомври.    Черковният празник е в чест на Светия...
от Kulinar.bg | 24 юни
Този ден се смята за празник на душите, на духовете на починалите, които на Духовден се завръщат в света и присъстват на църковна служба
от Kulinar.bg | 14 юни
В Ломско се празнува за предпазване от оплешивяване. Плешивите хора събират билки и ги варят. С отварата си мият главите
от Kulinar.bg | 07 януари
Народната представа за Св. Иван като покровител на кумството и побратимството определя гостуванията у кумовете
от Kulinar.bg | 20 декември
Дните от Игнажден до Коледа се наричат Мъчници. Това название е предопределено от християнския мит за Богородица, чиито родилни болки започват от празника
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Лимонада със сок от нар
    < 10 м.
  • Бързи пържени зеленчуци
    20 мин.
  • Талиатели със сметана и салам
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусната спаначена пита!
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...