Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg | 06 януари
След служба в църквата свещеникът хвърля кръст във водата, а ергени го изваждат. Който е извадил кръста от водата, ще бъде здрав и щастлив
от Kulinar.bg | 10 февруари
Китайската нова година се нарича Чун цзе, посрещане на пролетта, още и пролетния фестивал)
от Kulinar.bg | 25 декември
Макар в модерната история комерсиалната страна на Коледа да надделява над духовната, празникът продължава да сплотява семейството и да създава неповторим уют в дома.
от Kulinar.bg | 25 декември
Първите коледни химни за християни се появяват в Рим през 4 век. Песнопения на латински, като Veni redemptor gentium, са доказателство за строгата теологична доктрина, която властвала в онези времена.
от Kulinar.bg | 14 септември
В някои райони празникът е наречен гроздоберник, защото започва гроздоберът. В този ден се организират и общоселски събори
от Kulinar.bg
На този ден, по традиция се освещават обредни хлябове в църквата, след което се раздава хляб от жените в храма
от Kulinar.bg | 10 март
Празникът получава названието си от традиционната вечеря с месни ястия
от Kulinar.bg | 06 декември
В православния календар свети Никола Мирликийски Чудотворец е известен като Николай Угодник. Кръстното му име означава "Побеждаващ"
от Kulinar.bg
Бог му се явил и казал: „Николай, влез във всенародния подвиг, ако искаш да получиш от мене венец. Обърни се към людете, та в тебе да се прослави името ми!”. Св. Николай Мирликийски Чудотворец се родил през...
от Kulinar.bg
Честита Нова Година! Този поздрав ще се чува няколко дни след настъпването на новата година. Денят, в който се чества Нова Година, обаче, не винаги е бил първи януари. Посрещането на новата година датира от...
от Kulinar.bg | 30 юни
На Павльовден строго се следи да не се работи, да не се пали огън, за да се предпазят реколтата, имотът и домът от огън и пожари
от Kulinar.bg | 23 юни
Празнува се триединението на Господ-Отец - носител на безкрайното начало, на Бог-Син - спасител на света, и на Свети Дух - живоносен източник
от Kulinar.bg | 14 октомври
Петки - народен празник, свързан с някои предхристиянски елементи.   В планинските райони на Петковден (14 октомври) се извършват обреди, които имат връзка с животновъдството. Овчарите пускат кочовете при овцете...
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Рецепти
Най-нови
Най-търсени
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!