Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg | 06 декември
В православния календар свети Никола Мирликийски Чудотворец е известен като Николай Угодник. Кръстното му име означава "Побеждаващ"
от Kulinar.bg
Бог му се явил и казал: „Николай, влез във всенародния подвиг, ако искаш да получиш от мене венец. Обърни се към людете, та в тебе да се прослави името ми!”. Св. Николай Мирликийски Чудотворец се родил през...
от Kulinar.bg
Честита Нова Година! Този поздрав ще се чува няколко дни след настъпването на новата година. Денят, в който се чества Нова Година, обаче, не винаги е бил първи януари. Посрещането на новата година датира от...
от Kulinar.bg | 30 юни
На Павльовден строго се следи да не се работи, да не се пали огън, за да се предпазят реколтата, имотът и домът от огън и пожари
от Kulinar.bg | 23 юни
Празнува се триединението на Господ-Отец - носител на безкрайното начало, на Бог-Син - спасител на света, и на Свети Дух - живоносен източник
от Kulinar.bg | 14 октомври
Петки - народен празник, свързан с някои предхристиянски елементи.   В планинските райони на Петковден (14 октомври) се извършват обреди, които имат връзка с животновъдството. Овчарите пускат кочовете при овцете...
от Kulinar.bg
Празник, посветен на здравето на момченцата. Свързан с обредното колене на петел най-често на прага на пътните врата
от Kulinar.bg | 14 ноември
Вратите между рая, ада и средния свят Земята са отворени и през тях могат да проникнат различни страшни за човека създания
от Kulinar.bg | 04 декември
По традиция днес се приготвят къпани питки, които се поднасят от домакините с мед
от Kulinar.bg | 14 април
Едно от първите му действия като папа е да свика Латеранския съвет, за да се реши въпроса с Монотелителството (считано за ерес).
от Kulinar.bg
Една светица, родена в днешна Македония и свързана с християнството, тук на Балканите
от Симона Иванова | 09 декември
На този ден момите пускат пшеничени зърна в ново гърне с вода, за да разберат...
от Kulinar.bg | 14 февруари
Как разбираме, че сме влюбени? Зачервени лица, учестено сърцебиене, изпотени ръце – това са само някои от външните признаци на любовта
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Бананов мус
    30 мин.
  • Пикантна мусака без заливка
    30 мин.
  • Салата айcберг със сирене крема
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Най-вкусните чушки бюрек!
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...