От всички продукти (без сиренето, праза и жълтъка) се замесва средно меко тесто, което се меси, докато престане да лепне. За да стане питката на "конци", тестото се удря 200 пъти върху набрашнена повърхност.
Оставя се да втаса около 40 минути.
За плънката: Лука се нарязва на дребно и се задушава в малко олио. Може да се добави и скилидка чесън и чубрица на вкус.
Втасалото тесто се намесва леко и се разточва върху намазнена повърхност (вече не се добавя брашно) на правоъгълна кора с дебелина около 2-3 сантиметра.
Поръсва се равномерно със задушения праз и натрошено сирене, като около 15 см в единия край на кората се оставят без плънка. Те се нарязват на ивици с остър нож.
Кората се навива на руло и се прехвърля в намазана с олио и поръсена с брашно тава.
Оставя се на топло да втаса още един час.
Преди изпичане внимателно се намазва с жълтък, към който са прибавени няколко капки лимонов сок и малко вода.
Пече се около 45 минути на 150-180 С.
Още топла, готовата питка се намазва с масло и се завива с кърпа.