Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Празнична салата Венец

Празнична салата Венец
Източник: Violeta Mateva
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Сварените картофи се обелват и нарязват на ситно, 2 моркова се нарязват на кубчета и се смесват с картофите. Разбъркват се с майонезата, сол и черен пипер. Печените чушки също се нарязваат на ситно. 

  • 2

    В голяма чиния нареждаме половината от картофената смес като венец. Отгоре нареждаме чушките и покриваме с останалите картофи. От сварения 3ти морков с белачка нарязваме тънки дълги ленти и ги нареждаме върху венеца, като трябва да го опасват от горе до долу. Върху тях поставяме точици с майонеза. 

  • 3

    Украсяваме с листенца пресен магданоз и малки парченца червена чушка. Преди поднасяне салатата трябва да се охлади

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Спаначено песто
    < 10 м.
  • Домашен бананов шейк
    < 10 м.
  • Картофи с кимион
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Животът е твърде кратък, за да го споделяте с личности, които сякаш изсмукват живеца от вас. Ако някой ви иска край себе си, ще...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Еха, чудна идея за закуска
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...