Картофите и яйцата се измиват, сваряват и обелват.
През това време се прави сос от разбитото мляко заедно с майонезата (сосът трябва да няма бучки – може да се разбие и с миксер, но тогава не се долива водичка, защото ще стане много воден), добавя се водата, нарязаните на кубчета колбаси и подправките.
Оставя се настрани, за да може хубаво да се овкуси.
Вече сварените картофи се настъргват в средно голяма тава, като се посоляват през няколко пласта, а на половината количество се заливат със сос. Настъргват се и останалите картофи, пак се посоляват и пак се заливат.
За следващия пласт се настъргват яйцата и отново се заливат с останалото количество сос. По желание може да се направи по-голямо количество сос, ако са по-сухи картофите, за да не стане суха салата.
Отгоре се настъргва целият кашкавал. Поръсва се с малко черен пипер. Нареждат се маслини и кисели краставички по желание и в желаната форма. Също по желание нарязан колбас може да се сложи и между картофите.
Надявам се рецептата да ви хареса, за мен това е едно от най-вкусните неща, които съм яла. Бон апети :)