Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Праз чорба

Праз чорба
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:супа
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Изчистеният и нарязан на ситно праз се задушава в мазнината.

  • 2

    След това се залива с 5 чаени чаши гореща вода и се вари до омекване.

  • 3

    В зелевия сок се размива брашното и се изсипва при праза, като непрекъснато се разбърква.

  • 4

    Чорбата се посолява на вкус и се доварява.

  • 5

    Поръсва се със ситно нарязан джоджен и се сваля от огъня. Поднася се гореща.

  • 6

    Ако нямате зелев сок, той може да се замени с 2 супени лъжици оцет.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Хайвер от авокадо
    < 10 м.
  • Бананово-шоколадов шейк
    < 10 м.
  • Пилешки дробчета с праз лук
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...