Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Практичните тайни на хитрите кулинари

по статията работи: | 16 януари 2018 Прочитания: 4747 6
Ако добавите 1-2 ябълки към задушеното месо, сосът ще придобие приятен аромат
Практичните тайни на хитрите кулинари
Източник: Thinkstock / Guliver

Колкото и да се старае една домакиня да бъде максимално практична в пазаруването и оползотворяването на продуктите, остатъци винаги има. Не ги изхвърляйте, винаги може да им се намери някакво приложение в кухнята.

 

Така например...


Към останалите парченца сирене и кашкавал, добавете хлебни трохи и поръсете ястието, което печете, малко преди да го извадите от фурната. Ще получите много приятна коричка.

От презрелите банани може да направите млечен шейк или да ги смесите с разбита сметана и да направите крем.

 

Ще ви споделя и няколко съвета, които дългогодишно и успешно прилагам в моята кухня...


Ако добавите 1-2 ябълки към задушеното месо, сосът ще придобие неповторим аромат.


Картофената салата ще стане по-бързо и ще бъде по-сочна и по-вкусна, ако сварите картофите в подсолена вода с малко олио и подправки по ваш вкус, обелени и нарязани на кубчета.


Когато варите цели картофи, за да не се напука кожата, добавете малко оцет във водата.


Когато правите доматен сос, за да неутрализирате киселината, добавете 1 ч.л. захар.

Задушените зеленчуци за гарнитура ще придобият хубав карамелен цвят, ако сложите 1 ч.л. захар в маслото.

Бобът, за да стане с мека ципа и да се свари равномерно, трябва да ври на умерен огън.


Варете яйцата на умерен огън, за да не стане белтъка твърд.

Кашкавала ще настържете по-лесно, ако преди това го поставите в камерата за 15 минути.

Шоколада съхранявайте само на стайна температура. В хладилника вкуса му се разваля и върху повърхността му се кондензира вода.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
кати
18.10.2013 | 16:46
Добри съвети.
5
Silviq Milenova
18.10.2013 | 15:36
Полезни съветри ще се възползвам от тях ако се сетя :)
4
Благодарим за съветите,страхотни са.
3
Надя
18.10.2013 | 14:42
Отговор на коментар #1 от Майстор - готвач:
Хареса ми и на мен.
2
Надя
18.10.2013 | 14:41
Много готини съвети,ще се пробват :)
1
Майстор - готвач
18.10.2013 | 11:49
Много полезна статия .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!