Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пролетно почистване? Започнете с тялото

по статията работи: | 20 февруари 2013 Прочитания: 3276
За да сме здрави, е необходимо да правим по нещо малко всеки ден
Пролетно почистване? Започнете с тялото
Източник: Photl

Пролетта идва и е време да се погрижим за тялото си, за да посрещнем новия сезон заредени с енергия и в добро здраве. Никога не сме вярвали, че стриктните побъркващи диети са полезни за тялото. Точно обратното – изтощават ни физически и психически.

 

За да сме здрави, е необходимо да правим по нещо малко всеки ден - за да се зареждаме с енергия, да предпазваме тялото и да възобновяваме неговите сили. Предлагаме ви няколко практики, които можете да прилагате лесно в ежедневието си и ще ви донесат куп здравословни ползи.

 

Закусвайте с чаша топла вода с лимонов сок. Изпробвайте за седмица и ще забележите как обичайният сутрешен апетит намалява или напълно изчезва. Това се дължи на богатото съдържание на пектин в лимоните, който отговаря за усещането на глад. Освен това свежите плодове укрепват имунната система и ще ви предпазят от пролетните вируси.

 

Лимоните са известни и като естествен диуретик, като подпомагат изхвърлянето на токсините от организма. Улесняват храносмилането, а наличието на витамин С намалява бръчките и прочиства кожата.


7010

 


Включете в менюто си зеленчукови сокове. Червеното цвекло е страхотно оръжие срещу натрупаните токсини. Съдържа витамини В3, В6, С, бета-каротен, магнезий, калций, цинк и желязо. Главната му роля е в способността да подпомага черния дроб и жлъчката при разграждането на токсините, а фибрите, които съдържа подобряват храносмилането. Сутрешен сок от едно цвекло и една зелена ябълка, която също не отстъпва по прочистващи свойства, е енергизиращ и освежаващ старт на деня.


Увеличете консумацията на зелени салати. Както вече знаете, страхотните ползи от хапването на марули, може да се използва освен за премахване на излишните килограми и за прочистване на тялото. Основната полза от зелените зеленчуци е наличието на хлорофил.


Хлорофилът премахва токсините, тежките метали, хербициди и пестициди. За да си набавите достатъчно от чудния елемент, хапвайте повече салати със зеленолистни, броколи, краставици, целина, кълнове, артишок и пресни подправки като кориандър, магданоз, босилек.

 

Ако пък сте решили, че ви е нужно по-дълго и щателно прочистване, този сезон можете да приложите житен режим. Житният режим е познат от учението на Петър Дънов и съвместява в себе си както баланс в подбраните храни, така и съотвестващото благоприятно влияние върху тялото и мислите.


7009


В покълналото жито се съдържат всички вещества, необходими за поддържането на живота и обновяването на клетките. В дневното меню са включени още 9 ореха за мозъка, 3 ябълки за сърцето и мед за вкус. Началото му е свързано с фазите на Луната, а следващата благоприятна дата за започване е на 27-ми февруари.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...