Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Прясна пита за Йордановден

2
Прясна пита за Йордановден
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Празник:Йордановден
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 3.5
(базиран на 2 отзива)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Брашното се пресява и посолява.

  • 2

    Замесва се тесто с хладко мляко.

  • 3

    Оформят се 6 малки и една по-голяма питчица.

  • 4

    Подреждат се в намаслена тава - в средата по-голямата, а около нея останалите питчици Пече се в силна фурна (250 градуса).

продукти
Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Emnuella
05.06.2013 | 17:04
Как да се получи тесто като няма мая?!
1
Emnuella
05.06.2013 | 17:04
Не са ли малко тези съставки.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Омлет със задушени зеленчуци
    15 мин.
  • Свински шницел със сос
    40 мин.
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!